Tipuri de exercitii cu banda elastica de rezistenta

Benzile elastice de rezistenta sunt o solutie excelenta pentru a-ti antrena intregul corp fara a fi nevoie sa mergi la sala de sport. Aceste benzi pot fi achizitionate din magazinele de specialitate si sunt confectionate dintr-un cauciuc special care incorporeaza diferite grade de rezistenta, in functie de capacitatea ta de efort. 

Exista numeroase exercitii pe care le poti face cu ajutorul benzilor elastice, care iti imbunatatesc musculatura si sunt ideale pentru cresterea rezistentei la efort. Este binecunoscut faptul ca, pe masura ce inaintezi in varsta, masa musculara se pierde iar procentul de grasime creste, cauzand incetinirea metabolismului si dificultati in tinerea sub control a diabetului. 

Beneficiile exercitiilor de rezistenta in tratamentul diabetului

Cresterea masei musculare are drept efect accelerarea metabolismului, deci o ardere mai rapida a caloriilor, si prevenirea aparitiei sindromului metabolic, cunoscut si sub denumirea de sindromul rezistentei la insulina. Astfel se tine sub control glicemia si pot fi reduse dozele de medicamente orale antidiabetice, sustin medicii diabetologi. 

Mai mult decat atat, antrenamentul de rezistenta ajuta la cresterea densitatii osoase, prevenind instalarea osteoporozei, reduce riscul de accidentari si imbunatateste tonusul muscular.

Exercitii cu banda elastica

Iti prezentam in continuare cateva tipuri de exercitii pe care le poti face cu ajutorul benzilor elastice:

Coborari laterale pentru intarirea spatelui si a bratelor: prinde banda elastica de un suport rezistent si prinde-o de manere cu ambele maini, stand in picioare, cu spatele drept. Tinand bratele drepte si fara sa indoi coatele, trage cat poti de tare de benzi pe langa corp. Din aceeasi pozitie initiala, trage de benzi in spate, indoind coatele.

Inclestarea bratelor pentru intarirea musculaturii pieptului si a bratelor: intoarce-te cu spatele la suportul pe care sunt prinse corzile elastice si prinde in palme manerele. Indoaie coatele si trage simultan de benzi, aducand bratele in fata, ca si cum ai incerca sa imbratisezi pe cineva.

Rotiri laterale pentru intarirea bicepsilor: stai cu picioarele apropiate si asaza banda sub bolta picioarelor. Cu mainile pe langa corp, apuca manerele benzii cu palmele. Mentine pozitia si ridica mainile, indoind coatele, dar tinandu-le in continuare pe langa corp. 

Ramat din picioare pentru umeri si piept: stai in picioare si prinde sub talpi mijlocul unei benzi elastice. Tine mainile intinse pe langa corp, in fata coapselor si prinde manerele benzii. Ridica bratele in lateral, pana ce pumnii aproape ca ating barbia.

Genuflexiuni pentru intarirea musculaturii coapselor: stai in pozitie drepti si tine picioarele departate la nivelul umerilor. Pune o banda elastica sub talpi si apuca manerele, tinand mainile in sus, astfel incat pumnii sa ajunga deasupra umerilor. Lasa-te in jos, ca si cum ai executa o genuflexiune normala, tinand in continuare de manerele benzii elastice.

Sursa: www.joslin.org

Inapoi la categorie

Citeste si
Exercitii pentru intarirea musculaturii si controlul eficient al diabetului
Cum poti purta pompa de insulina cand faci sport
Exercitii si recomandari pentru persoanele care sufera de neuropatie diabetica
Beneficiile exercitiilor de stretching in diabet