4 exercitii cu banda elastica pentru intarirea musculaturii bratelor

Daca iti doresti sa ai brate mai ferme si sa capeti rezistenta dar nu ai timp sau chef sa mergi la sala de sport, poti face acasa cateva exercitii cu banda elastica ce te vor ajuta sa iti recapeti tonusul muscular la nivelul bratelor.

Iti prezentam mai jos 4 exercitii simple si extrem de eficiente, care pot fi facute oriunde si oricand:

pentru biceps, muschiul localizat pe fata anterioara a bratului: stai pe banda cu picioarele departate la nivelul soldurilor. Tine manerele in jos pe langa corp, cu palmele intoarse in interior.
Cu coatele fixate in solduri, ridica alternativ bratele, indoindu-le din cot si rasucindu-le asa incat palmele sunt intoarse catre corp. Fa o pauza si revino cu bratele in jos, rotindu-le spre interior, ca palmele sa fie indreptate spre corp.

pentru triceps, muschiul situat in partea din spate a bratului: plaseaza mijlocul benzii elastice pe ceafa si apuca manerele, tinand bratele intinse orizontal. Indoaie bratele la un unghi de 90 de grade si trage de manere in jos, revenind ulterior cu bratele la pozitia initiala. 

pentru deltoid, muschiul triunghiular plasat pe fata externa a articulatiei umarului: trece o banda elastica prin spatele unui obiect solid si apuca de manerele acesteia, pentru a o tensiona.
Ridica bratele si du-le in fata (trebuie sa fie paralele cu solul si perpendicular cu trunchiul), apoi trage bratele in lateral si spre spate. Mentine bratele extinse si paralele cu solul. Continua miscarea pana cand bratele sunt complet in lateralul corpului si revino in pozitia initiala. 

crossover pentru umeri, biceps si piept: plaseaza banda in partea superioara a spatelului tau (trecand-o pe sub maini) si leaga capetele ei de palmele tale pentru a creea tensiune in banda.
Ridica bratele in lateral, astfel incat sa fie paralele cu solul, si cu palmele orientate inainte. Tine mainile intinse, doar cu o usoara indoire a coatelor (pozitie de start).
Tinand bratele drepte, du-le in fata, in dreptul pieptului, printr-o miscare semicirculara. Flexeaza pectoralii si mentine cateva secunde, revenind apoi in pozitia de start. 

Sursa: www.joslin.org

Inapoi la categorie

Citeste si
Exercitii pentru intarirea musculaturii si controlul eficient al diabetului
Cum poti purta pompa de insulina cand faci sport
Exercitii si recomandari pentru persoanele care sufera de neuropatie diabetica
Beneficiile exercitiilor de stretching in diabet