Paste cu ciuperci porcini (uscate)

Paste cu ciuperci porcini (uscate)

Acest fel de mancare este perfect pentru o masa vegetariana. Constituie o sursa buna de calciu si are un continut redus de grasimi si sodiu.

Tip de preparare si gatire: 45 min; 4 portii


Ingrediente

225 g ciuperci porcini uscate

10 g unt

½ lingura ceapa (salota) tocata marunt 

3 linguri rosii uscate taiate, scurse de zeama 

125 ml lapte condensat fara zahar si cu continut redus de grasimi (sau smantana pentru gatit cu continut redus  de grasimi)

un varf lingurita de sare

un varf lingurita de piper

225 paste tip fettuccine (sau alte paste, de preferat paste integrale)

o lingura parmezan ras

1 tablespoon grated Parmesan cheese

o ceapa verde mica, taiata bucatele (0,5 cm)

Mod de preparare

1. Pune ciupercile intr-o cratita cu apa fierbinte si acopera-le. Lasa-le sa se hidrateze timp de 10 – 20 de minute. 

2. Apoi le scurgi, le clatesti si le tai in bucatele de aproximativ 1,25 cm. Lasa-le sa se mai scurga de apa.

3. Topeste untul intr-o tigaie nonaderenta la foc mediu si soteaza salota un minut. 

4. Adauga ciupercile, rosiile si soteaza-le 3 minute mestecand frecvent. 

5. Adauga amestecand laptele (sau smantana), sarea si piperul. 

6. Cand incepe sa fiarba redu focul la minim si lasi sa fiarba mocnit 10 – 15 minute sau pana cand volumul se reduce cu ¼. 

7. Intre timp, intr-o oala cu apa clocotind fierbe pastele “al dente”. 

8. Cand sunt gata scurge pastele de apa si transfera-le intr-un alt vas. Toarna peste ele sosul cu ciuperci si amesteca. Presara deasupra parmezanul si ceapa verde tocata.


Sursa: defeatdiabetes.org, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

82g carbohidrati; Calorii 425kcal; Total grasimi 3,1g; Grasimi saturate 1,1g; Grasimi nesaturate 0,9g; Proteine 16,4g; Fibre 3g; Sodiu 138mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe