Musaca de vinete cu dovlecei si parmezan, fara carne, la cuptor

Musaca de vinete cu dovlecei si parmezan, fara carne, la cuptor

Timp de pregatire: 30 minute; Timp de preparare: 40-50 minute

Portii: 4


Ingrediente:

• 2 vinete mari (cca 700 g), taiate in felii de 1 cm grosime

• 2 dovlecei, taiati in felii de 0,5 cm grosime

• 1 lingura ulei de masline

• 1 ceapa, tocata marunt

• 1 ardei capia rosu, taiat cubulete

• 2-3 catei de usturoi, zdrobiti

• 1 lingurita cu varf de oregano uscat

• 1 conserva (400 g) de rosii in suc 

• 50 g parmezan, dat pe razatoarea cu ochiuri mici

• 120 g branza mozarella cu continut redus de grasimi, taiata felii subtiri


Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 180°C. Taie feliile de vinete, apoi stoarce-le si tamponeazale cu un servet de hartie, pentru a se scuge toata apa care le-ar face sa fie amare. Taie si dovleceii. Pune feliile de vinete si de dovlecei pe o tigaie cu grill stropita cu ulei si lasa pana cand se rumenesc usor pe fiecare parte.

2. In timp ce se fac legumele, pune ulei la incins intr-o tigaie adanca. Adauga ceapa taiata cubulete si lasa la rumenit timp de 5 minute, amestecand in ea cu o lingura de lemn. Se adauga si cuburile de ardei la calit, si se lasa inca 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga usturoiul, oregano si rosiile din conserva cu tot cu sos, apoi se fierbe totul timp de alte 5 minute.

3. Se ia un vas termorezistent si se pune in acesta o parte din sosul de rosii. Se adauga deasupra feliile de vinete, apoi un strat de felii de dovlecel si se presara din nou cu sos si parmezan. Se continua cu straturi alternative, avand grja ca stratul final sa fie de legume. Se acopera cu sosul ramas, cu parmezan, iar la final cu felii de mozzarella.

4. Se da vasul la cuptor pentru 30-40 de minute, pana ce musacaua se rumeneste la suprafata.

5. Se serveste o portie presarata cu piper negru proaspat rasnit, cu garnitura de salata verde si cu mamaliguta alaturi (pentru o masa fara gluten).


Marimea unei portii: 421 g

Sursa: diabetes.org.uk, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

12g carbohidrati; Calorii 227kcal; Proteine 18,2g; Grasimi 12g; Grasimi saturate 5,9g; Zaharuri 10,2g; Sare 0,9g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe