Kebab din tofu

Kebab din tofu

O alternativa vegetariana delicioasa la kebabul din carne. 

Timp de marinare: minim 1 ora; Timp de preparare si gatire: 45 minute; 4 portii

Ingrediente

200g branza tofu 

2–3 zucchini medii, taiati in felii subtiri pe lungime a.i. sa rezulte 12 felii 

Pentru sosul de marinat

2 linguri seminte de coriandru, prajite  

1 lingura seminte de chimion, prajite  

4 catei de usturoi  

o bucata de 4 cm ghimbir, tocat  

2 ardei iuti rosii, fara seminte, tocati  

un varf de sare  

piper proaspat macinat  

1 lingura pasta de rosii uscate  

3 linguri otet de vin alb  

3 linguri ulei de masline  

2 linguri apa  

Mod de preparare

1. Scurge branza tofu bine si taie-o in 12 cuburi mari.  

2. Macina semintele de coriandru si chimion pana devin pudra. (Poti sa folosesti o rasnita de piper.)

3. Intr-un mojar piseaza si amesteca usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, sarea si piperul pana devin o pasta. Adauga amestecand semintele macinate, pasta de rosii, otetul, uleiul de masline, iar la final apa. Daca nu ai un mojar foloseste un blender sau un robot de bucatarie.

4. Ia bucatile de tofu si intinde usor marinata peste fiecare bucata. Pune-le pe toate intr-un vas (cu toata marinata), acopera-l si lasa-l sa stea la marinat cel putin o ora, dar de preferat 3 – 4 ore.

5. Inveleste feliile de zucchini in folie de plastic alimentara si pune-le in cuptorul cu microunde pentru 60-80 de secunde, doar cat sa devina suficient de fragede pentru a inveli o felie de zucchini in jurul unui cub de tofu (nu trebuie lasate sa se inmoaie prea mult). 

O varianta la cuptorul cu microunde este sa introduci feliile de zucchini in apa clocotita pentru aproximativ 30 de secunde, apoi sa le scurgi bine de apa pe un prosop de hartie.

6. Dupa ce bucatile de tofu s-au marinat, inveleste fiecare bucata cu o felie de zucchini, apoi infige cate 3 bucati pe un bat de frigaruie. 

7. Restul de marinata ramas in vasul in care au stat bucatile de tofu intinde-l peste feliile de zucchini. Gateste-le pe un grill la aragaz sau pe gratar timp de 10 – 15 minute intorcandu-le constant. 

Sursa: diabetes.org.uk

Informatii nutritionale / portie (88 g)

2g carbohidrati; Grasimi saturate 1g; Grasimi 7g; Proteine 4,8g; Calorii 96kcal; Glucide 1,5g; Sare 0,1g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe