Frittata de broccoli si rosii

Frittata de broccoli si rosii

Servita cel mai des ca o varianta de mic dejun sau cina usoara, o portie de frittata poate fi uneori si o gustare sau o garnitura pentru un pranz.

4 portii, 7 carbohidrati pe portie

Ingrediente

6 albusuri

3 oua

1/4 lingurita sare 

1/4 lingurita piper negru

40 g branza feta sfaramata in bucatele 

140 g broccoli, fara tulpina

2 linguri de ceapa tip salota tocata foarte marunt

1 lingura ulei de masline 

190 g rosii cherry taiate in sferturi 


Mod de preparare

1. Intr-un castron se bat albusurile cu oualele, adaugand apoi sarea, piperul si bucatelele de branza feta.

2. Incinge la foc mediu o tigaie (sau o cratita medie care poate fi pusa la cuptor) cu o lingura de ulei, pune broccoli taiat bucatele si salota, gateste-le timp de 5 – 10 minute amestecand din cand in cand. 

3. Cand broccoli a devenit fraged adauga compozitia cu oua si gateste totul la foc mediu spre mic. Pe masura ce se incheaga amesteca cu o spatula compozitia pentru ca oul nefacut de deasupra sa ajunga dedesupt si a se prepara uniform. Continua asa pana cand oul din compozitie s-a inghegat, dar compozitia este inca moale. Adauga deasupra compozitiei rosiile cherry.

4. Pune-o in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 5-10 minute. Se lasa sa mai stea inca 5 minute inainte de servire.


Sursa: diabeticlivingonline.com, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

7g carbohidrati; Colesterol 161mg; Calorii 134kcal; Glucide 3g; Fibre 2g; Total grasimi 6g; Proteine 14g; Grasimi saturate 2g; Sodium 416mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe