Burritos dietetici, cu carne de curcan

Burritos dietetici, cu carne de curcan

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de preparare: 20 minute

Portii: 8


Ingrediente:

• 1 lingurita ulei de floarea-soarelui     

• 1 ceapa mare, tocata marunt

• 500 g carne de curcan, tocata

• 1 ardei gras rosu, mediu

• 1 ardei gras verde, mediu 

• 1 lingurita cu varf de chimen

• 1 lingurita cu varf de oregano uscat

• 1 lingurita rasa de boia de ardei iute

• 1 conserva (400 g) de rosii cuburi

• 1 conserva (400 g) fasole, scursa de apa

• 8 foi de tortilla

• 200 g frunze diverse de salata 

• 50 g branza cheddar cu continut redus de grasimi


Mod de preparare:

1. Toaca ceapa si pune-o intr-o tigaie cu ulei incins. Rumeneste-o timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.

2. Adauga carnea peste ceapa si gateste pentru inca 5 minute, amestecand periodic.

3. Adauga ardeiul gras tocat, chimen, oregano si praf de ardei iute, apoi conserva de rosii cuburi. Amesteca bine, adu sosul la punctul de fierbere, apoi da focul mic si lasa inca 7-8 minute.

4. Adauga boabele de fasole, bine scurse si clatite cu apa rece. Amesteca bine si adu iar la fierbere, cu focul lasat la mic.

5. Incalzeste foile de tortilla intr-o tigaie incinsa, una cate una, cam 30 de secunde pe fiecare parte. 

Pune in fiecare tortilla sos de rosii cu carne, adauga frunze de salata apoi un pic de branza.


Tips: 

• Daca iti place mancarea picanta, poti adauga mai multa boia de ardei iute. 

• Poti inlocui carnea de curcan cu carne de pui sau carne de miel.


Sursa: diabetes.org.uk. Foto: Shutterstock

Valori nutritionale pe portie (308 g portia)

42g carbohidrati; Grasimi totale 8,8g; Proteine 24,7g; calorii 351kcal; zaharuri 6,6g; grasimi saturate 4g; sare 1,7g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe